Marstal – Fehmarn

We steken woensdag 16 augustus over naar Fehmarn en laten Denemarken voor dit jaar achter ons. Er staat die dag een langzaam afnemende zuidwesten wind. Daarom vertrekken we heel vroeg om nog zo veel mogelijk te kunnen zeilen. Net na zonsopkomst vertrekken we tegen 6 uur, de rest van de haven is nog diep in slaap.Die opzet slaagt goed. Eenmaal onder zeil gaat de boot er met zo’n zeven knopen vandoor. De wind is nogal vlagerig, dus besluiten we om beurten een uur te sturen. De boot zeilt zo leuk dat het uur steeds al snel voorbij is.

Heel langzaam neemt de wind wat af, maar we kunnen tot in de Fehmarn Sund zeilen. Pas het laatste stuk onder de brug en door het smalle geultje gaat de motor bij.

We meren af aan een kopsteiger in de jachthaven Burgstaaken. Het weer is rustig en zonnig. We komen beide op dezelfde gedachte. In de komende paar dagen moet de boot worden afgetuigd en winterklaar gemaakt. De komende dagen komt er meer wind en regen. Het is nu een goede gelegenheid om de zeilen van de boot af te halen. Zo komt het dat we na de tocht van 40 mijl nog dezelfde dag de keurig opgevouwen zeilen binnen opbergen.