Marstal

Zondag is het tijd om weer te vertrekken. Eenmaal uit de geul is de koers hoog aan de wind naar de smalle geul richting Marstal. Voor het eerst in lange tijd halen we het grootzeil weer eens tevoorschijn. Het wordt weer een prima zeiltocht! Het laatste stuk door de geul naar Marstal is niet bezeild, dus gaan we nog een poosje op de motor verder.De aanloop van Marstal kan verwarrend zijn, omdat de geul zich net voor de haven splitst. We herinneren ons de situatie nog, dus varen we zonder problemen de haven in en vinden achterin een prima plekje.Maandag blijven we liggen. Het is weer windstil, maar wel een dag met goed weer. We wandelen we het dorp in, waar Joke een wolwinkel heeft gevonden, die ook nog allerlei andere leuke spulletjes heeft. We doen nog wat inkopen bij de supermarkt en ’s avonds gaan we op een terrasje uit eten bij een snackbar die lekkere hamburgers serveert.

Dinsdag is er wederom nauwelijks wind en trekt een onweersfront langs. De ergste buien drijven langs maar het regent een groot deel van de ochtend. Met een blik op de weersvooruitzichten kiezen we ervoor om woensdag de 16e de oversteek naar Fehmarn te gaan maken. Wie weet kunnen we nog wat zeilen.