Weer in Aabenraa

Inmiddels komt er een flinke storm in de weersvooruitzichten. We denken na over een gunstig gelegen haven en komen uit op Aabenraa. Deze ligt goed beschut in een diepe fjord en aan hogerwal. Vrijdag is er vrij veel wind, dus pakken we de gelegenheid om met gereefde zeilen op pad te gaan. Hoog aan de wind kunnen we met één slag vanuit Assens tot vlak bij Aabenraa komen. De wind zakt soms in, maar meestal zit het rond windkracht 6. Een uitschieter van 29 knopen laat de boot flink overhellen, bijna met het gangboord in het water. Het schiet wel lekker op met een gemiddelde van ruim boven de vijf knopen. Dat is voor een aandewindse koers voor onze zware boot een mooie prestatie. Er is plaats genoeg, we kiezen een geschikte box uit waar we de storm gaan afwachten.


De storm volgt in de vooruitzichten een steeds trager pad. Volgens Windy blijft het drie dagen (maandag tot en met woensdag) heel hard waaien. Zelfs in het beschutte Aaabenraa zien we in de verwachting windstoten tot 41 knopen.Zaterdag maken we met mooi weer nog een leuke wandeling door het bosrijke gebied aan de noordkant van de fjord. Zondag gebruiken we om de boot voor te bereiden op harde wind. We leggen extra lijnen uit, aan de voorkant met een soort schokdempers erin. Voor de zekerheid halen we de vlaggen ook binnen, want destijds in La Palma was er niet veel meer over van de vlag. Verder doen we de was, werken de blog bij en doen we wat andere huishoudelijke taken.

Zoals te verwachten zien we veel boten die op de laatste dag nog beschutting zoeken. Zelfs hier in Aabenraa loopt de haven vol. Op Facebook zien we ook berichten over boten die nog een haven zoeken. Wij zijn blij dat we op tijd hierheen zijn gegaan. We wachten af hoe het zich gaat ontwikkelen. Als het goed is, zal het hier door beschutting van de heuvels, de bossen en de huizen wel meevallen.