Assens

Het is een beetje lastig om uit Bagø weg te komen. De box is erg lang, we liggen heel dicht bij de stenen die de havenkom omsluiten en er is dwarswind. Met hulp van een Deen schuiven we één box op. Het is nog steeds krap, maar als de wind even gaat liggen komen we nu goed weg. Het is maar een klein stukje naar Assens en toch lukt het nog om nat te worden van een bui. Als we daar aankomen lijkt de haven erg vol. De boxen zijn of veel te smal, of bezet. We scharrelen steeds verder naar achteren. Uiteindelijk blijken er aan de laatste steigers nog ruim voldoende plaatsen vrij, aangeduid met een groen bordje. De box is keurig op maat, we liggen hier prima.Het weer is sterk wisselend. Buien en zon wisselen zich steeds opnieuw af. Al met al valt de voorspelde regen mee. Op de buienradar zien we dat de buien vaak langs ons heen trekken, of net voor de haven uitdoven omdat ze kennelijk moeite hebben om het water over te steken. We blijven een aantal dagen. Er is veel regen voorspeld en er is nauwelijks wind. We wandelen door het stadje, nemen een kijkje bij de driemaster “Danmark” en wandelen door een mooi park met leuke doorkijkjes. En niet te vergeten vieren we ons 34-jarig huwelijk met een leuk etentje in een restaurant waar we Australisch steengrillen. De porties zijn nogal fors, dus kiezen we voor een “ladysize steak”.