Bågø

Het is vrijdag volkomen windstil en ook weer een mooie dag. We gaan bijtijds weg en varen naar Bågø, een stukje van een mijl of vijf. Er is een klein haventje dat snel volloopt met passanten. Wij zijn op tijd en hebben nog volop keuze. We maken van het mooie weer gebruik en zoeken ook hier een leuke wandelroute op. We zien roofvogels op zoek naar een prooi. Er zijn ook hier weer mooie vergezichten en maken de enorme klim naar het hoogste punt van het eiland, maar liefst acht meter hoog! Het levert wel de nodige muggenbulten op. Het mag de pret niet drukken, want we genieten nog lang van de mooie avond met een Barbeque op de Cobb en een wijntje erbij.
Zaterdag wisselen zon en regen elkaar af. Tussen de buien door lopen we naar het naburige vuurtorentje om nog even de benen te strekken. Zondag is een dag met stortbuien in de voorspelling, dus blijven we weer liggen om rustig naar de Grand Prix van België te kijken.

Ook de lange termijn laat zien dat het wisselvallige weer zich zal voortzetten. We besluiten om dit jaar geen lange tochten meer te maken. We blijven in deze buurt rondscharrelen en nemen ons voor om alvast wat klussen te doen. Volgend jaar willen we een grote tocht maken door het Götakanaal, dus dan beginnen we met mijlen maken richting Stockholm. Het kan geen kwaad om alvast wat opruimwerk en onderhoud te doen, nu we toch de tijd hebben.

Onderwijl proberen we, tot nu toe tevergeefs, contact te leggen met Weilandt op Fehmarn. We willen graag daar de boot laten overwinteren. Wordt vervolgd!