Varen op de Kleine Belt

Zaterdag gaan we een poging wagen om naar Lyø te gaan. Aanvankelijk kunnen we nog zeilen, maar als de wind wegvalt gaan we verder op de motor. Het heeft een klein haventje, waar wij een aantal jaren geleden ook hebben gelegen. Het staat erom bekend dat het haventje snel vol is. Als we aankomen vaart een Deen die het haventje had verkend weer naar buiten. Ze vertellen ons dat het vol is.









Net als Ferrari in de formule 1 races hebben wij echter ook een plan B: voor anker in een leuk baaitje bij Bøjden. We liggen daar mooi beschut en vermaken ons met de bijboot en chillen in de kuip.









Zondag staat er een mooie zuidoosten wind, die we benutten om op de genua naar Dyvig te gaan, bekend terrein voor Johan en Joke. Het is een populaire inham aan de noordwest kant van het eiland Als. Via een smal geultje kom je in een kom, waar goede ankermogelijkheden zijn en twee jachthaventjes. De onweersbuien die in Nederland soms overlast veroorzaakten komen hier in de nacht en ochtend langs. Daarom zoeken we een plekje in één van de havens. Van de verwachte windstoten krijgen we er uiteindelijk maar één. Na een paar minuten is het alweer vrijwel windstil. De buien vallen reuze mee. We besluiten om maandag in Dyvig te blijven. In de middag breekt de zon door en is er gelegenheid om nog wat van de omgeving te zien.