Naar Denemarken

Donderdag is het weer opgeknapt, af en toe een klein beetje regen en een stevige west-zuidwesten wind. Prima weer om naar Aerøskøbing te gaan. Met het tweede rif in het zeil en een gedeeltelijk uitgerolde genua is de hele route bezeild. Ad stuurt vrijwel de hele tijd. Met vlagen tot 25 knopen schieten we lekker op met de snelheid regelmatig boven de zeven knopen. Soms gaat het er wat heftig aan toe en rollen we de genua een beetje meer in, maar al met al ronden we de westkant van Aerø een uur eerder dan verwacht.















We vinden een mooi plekje in de jachthaven van Aerø en vieren het met een aankomstdrankje. Het dorp is nog steeds erg sfeervol met netjes opgeknapte oude huisjes met stokrozen ervoor.












Vrijdag maken Ad en Marlies met de (nog steeds) gratis bus een rondje over het eiland via Marstal en Søby. Johan en Joke kijken naar de F1 training en chillen wat in de kuip en gaan van boord voor heerlijk homemade ijsje. Die avond willen we een frietje halen, maar het tentje is inmiddels gesloten. Even verderop zijn er wat streetfood karren met lekkere wraps en pitabroodjes en picknicktafels. Een lekker ijsje (voor sommigen al de tweede van vandaag) maakt de dag compleet. Via de supermarkt aan de haven gaan we weer naar de boot.