Falmouth

Op zondag slapen we uit en doen het rustig aan na de lange tocht vanuit Ierland. ’s Middags uiteraard de Formule-1 race kijken en zien hoe Max Verstappen wint in Hongarije. We genieten van het liggen aan de mooring, er gebeurd van alles om ons heen op het water. We kijken er met genoegen naar.












Dit is de derde keer dat we Falmouth bezoeken: in 2012 en 2013 bij vertrek en aankomst van het rondje Atlantic waren we er al eerder. Op 1 augustus 2012 hebben we in Falmouth onze 23e trouwdag gevierd. Nu is het de 33e, die we vieren met thee en gebak. We wandelen nog wat en zoeken de chandler (scheepsbenodigdheden winkel). Die zit niet meer op de oude plek, maar is inmiddels gemoderniseerd en in de hoofdstraat gevestigd. We kopen daar de cruising guide voor zuid- en west Ierland. Wellicht voor volgend jaar al vast?




















Joke heeft op internet een ‘Stitchers Meetup’ gevonden die op dinsdag 2 augustus is. We blijven die dag dus nog liggen. De volgende ochtend brengt Johan haar naar de wal. Het is een tweewekelijkse brei/haak-ochtend met in totaal acht dames. Ze vinden het geweldig dat er een Nederlandse gekomen is. We wisselen ervaringen en tips uit. De eigenaressen zijn twee zussen, de een is van de stoffen en naaiwerk en de ander van de wol en het brei-en haakwerk. Ze hebben veel lokale producten en dus komt Joke enthousiast terug met een paar aankopen.















Johan komt ’s middags weer naar de wal, we gaan eerst douchen en daarna strijken we neer op het terras van de Chain Locker. We genieten van onze drankjes en het zonnetje en besluiten om maar gelijk te blijven eten. Met een voldaan gevoel varen we eind van de dag weer naar Beluga.