Seniorenmomentje

Uitgerekend op de koudste en natste dag sinds weken vertrekken wij vanuit Leimuiden zuidwaarts. De boot is de afgelopen weken gesopt, bevoorraad, technisch in orde gemaakt en volgestouwd met spullen en kleding voor alle seizoenen. Zorgvuldige studie van het weerbericht zorgt ervoor dat we ervoor kiezen de “staande mastroute” richting Zeeland te gaan. De optie om naar het noorden te gaan wordt geblokkeerd door een opeenvolging van windstiltes en wind tegen.





We overnachten na de eerste dag in Gouda, nadat we de spoorbruggen over de Gouwe zijn gepasseerd. De volgende ochtend varen we de haven uit en wil Johan doodleuk weer dezelfde spoorbruggen passeren. De navigator was even haar tanden poetsen, gelukkig lette Joke wel op en konden we na dit seniorenmomentje nog net op tijd omkeren richting de sluis. De sluis draaide onverwachts vlot. Dat was maar goed ook, want we waren nogal onvoorbereid vertrokken. Pas onderweg bedacht Joke om eens de brugtijden op te zoeken voor Alblasserdamsebrug en de brug bij Dordrecht. Dankzij het vlotte begin waren we precies op tijd om beide bruggen te halen. Een kwartiertje later en we hadden vele uren moeten wachten op een volgende opening.






Tegen zessen meerden we af in de stadshaven van Willemstad, na een mooie dag varen. We besluiten onszelf te trakteren op een heerlijk etentje in dit pittoreske vestingsstadje.