Delivery

In 2015 hebben we maar weinig gevaren met de Beluga. We zijn op zoek naar een nieuwe haven aan wat ruimer vaarwater. Desondanks hebben we toch een vaarvakantie: Seeryp, de boot van Henk en Marga, in de buurt van Denemarken afleveren. We helpen met optuigen, waarbij Tim nog een onderdeel van de bezaanmast uit het water opduikt.In eerste instantie denken we eraan om binnendoor richting de Waddenzee te gaan, maar de weersverwachting ontwikkelt zich goed. We gaan bij IJmuiden de zee op en in de buurt van Den Helder besluiten we om de nacht door te varen naar Borkum. We ontmoeten de Mero, die ook richting Denemarken gaat. Het is gezellig om Coen, Jasmin, Mette, Mats en Jule weer te zien. We waren ze tijdens het Rondje Atlantic ook al een paar keer tegengekomen. We besluiten om gezamenlijk door te gaan.

Het weer zit inmiddels niet meer mee, het is puzzelen om de gunstige momenten tussen de stormwaarschuwingen te vinden. Uiteindelijk lukt het om naar Norderney te varen, waar we gezellig barbequeën. Uiteindelijk gaan we door naar Brunsbüttel en de volgende dag naar Rendsburg.

De Mero gaat de volgende dag door naar Kiel, wij besluiten om in Rendsburg de boot over te dragen aan Henk en Marga. Wij hebben een aantal dagen achtereen vrijwel onafgebroken regen. We cocoonen lekker in de comfortabele Seeryp en wachten tot Henk en Marga de boot overnemen. Dit is een mooi uitgangspunt voor hun zeilreis naar Denemarken. Wij gaan met hun auto weer huiswaarts.