Oostelijk halfrond

De hele ochtend bleef het nog hard waaien. De golven sloegen regelmatig over de havenpieren heen en de zee was vol witte koppen. Volgens de weerberichten zou het afnemen en dat gebeurde ook, maar wel een paar uur later dan verwacht. Om drie uur ’s middags besloten we om dan toch nog maar naar Eastbourne te varen. Dat is weer een mijl of twintig dichter bij Nederland.





We bereiken weer een nieuwe mijlpaal: we zijn na ruim een jaar weer aangeland op het oostelijk halfrond. De wind neemt sterk af en valt na een poosje helemaal weg. Weer een uurtje later komt er een beetje westenwind. Na 20 mijl varen we de sluis in en krijgen helemaal achterin de haven een ligplaats aangewezen. Een beetje ver weg van alle faciliteiten, maar wel lekker rustig.








Morgen zijn Joke en Johan 24 jaar getrouwd. We gaan dat vieren in Eastbourne. Vrijdag ziet het weerbericht er goed uit om naar Dover te varen, zaterdag overdag veel wind en regen, zondag weer rustig. Het lijkt behoorlijk wisselend weer te blijven. Per dag bekijken we wel wat er van de verwachtingen terecht komt.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *