Beste etmaal

— verstuurd via Iridium 22/06/2013 13.59 UTC 47.09.0N 12.19.0W, etmaal-afstand 131 mijl, afstand tot Falmouth afgenomen met 130 mijl (nog 361 mijl).

Het weer heeft zich keurig volgens de verwachtingen ontwikkeld. We hebben ten zuiden van de depressie westelijke en later noordestelijke wind gekregen. Gisteren avond en vannacht kracht 6 en in de loop van vandaag afnemend tot 4. De verwachting is dat het verder gaat afnemen. De barometer is weer sterk gestegen tot 1030.

Het resultaat is dat we stevig zeilend het beste etmaal van deze oversteek hebben kunnen klokken in de hoogste zeegang die we ooit hebben gehad.

Via email hebben we regelmatig contact met de Whisper of Deben die 200 mijl voor ons ligt. Met de Flying Circus, de Ostrea en de Mare Liberum wisselen we dagelijks de positie uit.

Gisteren hebben we in de verte tussen de hoge golven nog een spuiter gezien van de adem van een walvis. Het is nog steeds heel koud, de zeewatertemperatuur is nog maar 14 graden. Alles gaat verder prima en de weersvooruitzichten voor het laatste stuk zien er tot nu toe goed uit.

— verstuurd via Iridium