Nog steeds rustig weer

— verstuurd via Iridium 19/06/2013 14.04 UTC 43.25.4N 22.25.7W, etmaal-afstand 104 mijl, afstand tot Falmouth afgenomen met 102 mijl (nog 842 mijl).

Gisteravond walvissen om ons heen gehad. We zagen hoge spuiters op de horizon, het leken wel fabriekspijpen. We hebben nog even gekeken op de kaart of er toch niet een eiland daar lag. De walvissen zwommen vrij dichtbij achter ons langs, we zagen hun kop, rug en vinnen uit het water komen. Aan de hand van een walvissenkaartje denken we dat het Fin Whales (vinvissen) waren.
Het is nog steeds af en aan met de wind, soms zeilen en meestal motorzeilen. We hebben nog steeds vrij vaak stroom tegen, ondanks dat de pilot ons stroom mee belooft. Sinds gisteren koersen we iets noordelijker om westenwind op te pikken. We hebben zojuist de fok uitgeboomd, omdat er een beetje wind uit het westen waait. We hopen dat het in de loop van de dag wat harder gaat waaien, zodat de motor uit kan.
We hebben tot nu toe wel erg rustig weer, maar daardoor is het wel comfortabel aan boord. We bakken net als op de andere grote oversteken vers brood en koken prima maaltijden. De radar staat ’s nachts aan, omdat het erg mistig is. De wacht kan daarom spelletjes op de iPad doen.

— verstuurd via Iridium