Vlakke zee

— verstuurd via Iridium 25/05/2013 14.52 UTC 39.05.1N 32.39.5W, etmaal-afstand 106 mijl, afstand tot Flores afgenomen met 105 mijl (nog 80 mijl). Etmaal 23 uur!

Gisteren nog maar eens de klok een uur teruggezet. Als we in Flores aankomen moeten we nog 1 uur verzetten, ze hebben daar namelijk ook zomertijd. Het is even wennen dat de avonden langer licht blijven en ’s morgens de zon later opkomt dan we gewend zijn.

We varen nu op vlak water, vanmorgen waren er geen windgolfjes te bekennen. Alleen maar deining en een spiegelglad oppervlak. Het is relaxed varen met ’s nachts een volle maan en heel weinig wind.








Joke zag ’s morgens om 6 uur dolfijntjes rond de boot. Even later gingen ze naar een groepje vogels en sprongen telkens hoog uit het water, de vogels vlogen op en gingen een stukje erderop weer zitten. De dolfijnen vinden dat kennelijk erg leuk, want ook daar gingen ze de vogels weer verjagen. Een magnifiek gezicht in het vroege ochtendlicht!








De mannen zijn nu bezig om diesel bij te tanken vanuit de jerrycans, het is er rustig genoeg voor. We verwachten morgenochtend aan te komen op Flores. We zullen snelheid minderen als dat nodig is, zodat we in iedergeval met daglicht aankomen.








— verstuurd via Iridium