Dolfijnen-tijd

— verstuurd via Iridium 19/05/2013 16.50 UTC 34.55.8N 45.48.8W, etmaal-afstand 125 mijl, afstand tot Flores afgenomen met 124 mijl (nog 760 mijl)

Gedurende de nacht nam de wind iets af, maar we konden nog wel blijven zeilen. We zeilen nu al drie dagen halve wind met een matige wind, ideaal zeilweer en goede dagafstanden.

In de afgelopen 12 uur hebben we 7 groepjes dolfijnen rond de boot gehad. Drie tidens Bas zijn nachtwacht, Tim een, Johan twee en Joke ook een. Het waren minstens drie soorten, kleine donkere die zelfs gracieus uit het water sprongen, grote zwarte met een stompe neus en het Flipper-type. Ze blijven alleen ’s nachts rond de boot, overdag komen ze vliegensvlug aanzwemmen en verdwijnen alweer gauw. Tijd om foto’s te maken hebben we dus niet.





We zien nog steeds Portugese Oorlogsschepen en regelmatig schildpadden die aan de oppervlakte zwemmen. We vragen ons af wat die schildpadden eten, in de Carieb zagen we ze alleen zeegras eten. We vermoeden niet dat ze dat hier ook doen, want het is hier 4 kilometer diep.

Volgens de nieuwste weerberichten kunnen we nog steeds op de flank van een front mee blijven liften met deze gunstige windrichting. De situatie voor de komende dagen ziet er gunstig uit.

— verstuurd via Iridium