Stuiteren op de golven

— verstuurd via Iridium 15/05/2013 17.40 UTC 31.27.8N 54.24.6W, etmaal-afstand 103 mijl, afstand tot Flores afgenomen met 101 mijl (nog 1241 mijl). Etmaal 23 uur, vanwege klok terugzetten!

Gisteren hebben we voor het eerst de klok verzet, een uur terug. Ons happy-hour kwam zodoende te vervallen, echter we hebben er meteen maar een dubbele van gemaakt (met twee tractaties). We zijn wat eerder begonnen en later geeindigd, met koekjes en echte chips vieren we dat we één week op zee zitten.

Zoals de weerkaarten al beloofden was er vannacht flinke wind, Bas had tijdens zijn wacht een uitschieter van 30 knopen schijnbare wind en een gemiddelde van 26 knopen. De kotterfok rollen we helemaal in om wat snelheid uit de boot te halen, dit verminderd het klappen op de golven heel sterk. De bemanning stuiterde behoorlijk en echt lekker slapen deden we niet. Joke kroop meteen Johan zijn kooi in toen die op wacht ging, hij ligt aan de lage kant een stuk comfortabeler dus.

Volgens de weerkaarten wordt ons front een schampschot, het zou ons net niet moeten bereiken en vervolgens terugtrekken naar het zuiden. Op deze informatie baseren we dat we nu de teugels kunnen laten vieren en iets ruimer aan de wind kunnen varen. De boot beweegt zich dan iets comfortabeler op de golven.

— verstuurd via Iridium