Nog steeds ruig zeilen

— verstuurd via Iridium 10/05/2013 18.10 UTC 24.29.7N 61.28.8W, etmaal-afstand 138 mijl, afstand tot Flores afgenomen met 115 mijl (nog 1783 mijl)

In de nacht en ochtend harde wind gehad, waardoor we een mooi etmaal hebben gehaald. We varen nog steeds onder een hoek van 60 graden aan de wind. Het is al vier dagen helemaal bewolkt en nauwelijks zon. De zonnecellen houden de accu’s wonderwel goed vol. De temperatuur is in de kajuit afgenomen tot 26-27 graden, voor het eerst sinds Mindelo liggen we weer onder lakens. In Nederland zouden we dit veel te warm vinden om te slapen, we zijn helemaal gewend aan de tropentemperaturen. Helaas voor ons zijn we dit etmaal officieel de tropen uitgezeild.
De boot krijgt af en toe flinke opdonders en wij dus ook, de eerste blauwe plekken dienen zich al aan. Voor het eerst sinds de reis nemen we nu ook zout mee naar binnen, af en toe spuit er hoog een sproeier water in de kuip. Als we van een golf afvallen komt het gangboord een paar keer zo diep onder water, dat de puts die in het gangboord staat water schept en gaat drijven. Gisteren konden we niet met z’n vieren buiten zitten.
Toch voelt de boot veilig.

Het koken gaat goed, elke dag hebben we vers brood en een warme maaltijd. We maken nog steeds gebruik van de slagersblikken, die we vorig jaar uit Nederland hebben meegenomen en speciaal voor de oversteken hebben bewaard.

— verstuurd via Iridium