Doekle’s plankje

De mannen zijn de hele middag creatief bezig geweest met Doekle’s plankje (zie het boek “400 Maandagen” voor bouwtekening). Het kostte aardig wat tijd om het zodanig te maken dat wanneer de vislijn overboord gaat, het plankje onder water verdwijnd. Bij een van de testpogingen kwam er een grote vis aanzwemmen, die zich echter op het laatste moment bedacht en snel verdween.





Vannacht hebben we twee schepen gezien, een ervan kwam zo dichtbij dat we met
z’n drieen zijn koers peilden om er zeker van te zijn dat we hem niet konden aanvaren. Johan heeft het schip opgeroepen via de marifoon, helaas kwam er geen reactie. We denken dat het een visser was.
Afgelopen etmaal hebben we 116 mijl weggezeild, de boot loopt lekker en de komende dagen komt er nog wat meer wind. We zijn benieuwd naar de nieuwe dagafstanden.
De zonnecellen doen hun werk goed, vandaag waren de accu’s om 12 uur al vol. We kunnen de mobieltjes, laptop en andere apparaten prima opladen. De koelkast slaat wat vaker aan en ook langer. De watertemperatuur is nu 26,5 graden en ook de luchttemperatuur stijgt gestaag. Johan en Bas vonden het tijdens hun wacht vannacht zelfs een beetje klam. Het brood dat we vanmorgen hebben gemaakt, rijsde prima bij deze temperatuur. We hebben weer heerlijk geluncht.

— Verstuurd via Iridium, 10/12/12, 18:41 UTC positie 15.41.555N 32.14.312W