Reparatie

Woensdag zijn we naar de haven gegaan voor de reparatie aan de fokke-ogen. Kai Brossmann heeft hier een bedrijfje die reparaties uitvoerd onder het motto: ‘if it’s man made… we can fix it…’ Nou dat klinkt veelbelovend. We hadden een dag eerder al advies gevraagd aan Henny ten Dam van de Pooh en beide kwamen ongeveer tot dezelfde conclusie. Altijd prettig natuurlijk. De ogen hebben we van de sledes gehaald, de gaten zijn opgeboord tot 6 mm en vastgezet met ieder vier monel popnagels. Het ziet er weer stevig uit.Na de reparatie zijn we weer voor anker gegaan, dat kostte een aantal pogingen. Johan en Tim bleven ankerwacht houden, we vertrouwden het nog niet helemaal. Bas en Joke gingen socializen op het Nederlandse happy-hour, dat in de de zeilersbar van de haven was georganiseerd.
We hadden al minstens tien boten geteld waarop landgenoten zitten. Sommige waren we al eerder tegengekomen, anderen kenden we van websites en natuurlijk ook weer nieuwe gezichten gezien. Het was reuze gezellig en toen we terugkwamen op de boot stond het eten al klaar. Onze kok wordt steeds creatiever, deze keer was er kip met uitjes, paprika en mojo-saus.