We zijn er bijna

Er zijn weer 83 mijl af van de teller. Morgen willen we met daglicht aankomen, we hoeven maar 3,5 knoop te varen. Dat klinkt niet veel, maar soms als de wind wegvalt redden we dat niet. We wisselen van zeil, fok erbij, weer inrollen, twee fokken, half inrollen etc. Johan suggereert nog om de fok uit te bomen, haha.
De wind is niet echt stabiel, soms is het genoeg om de zeilen vol te houden. Maar even later klappert alles weer, de boot schudt er helemaal van en het gaat door merg en been.

We dobberen hier dus een beetje rond, soms zijn we het wel een even zat en kijken elkaar dan chagrijnig aan. We zijn ook moe van het continue wiebelen, alles wat los staat vliegt gelijk om je oren. Maar goed, we zijn er bijna, morgen rond het middaguur komen we in Mindelo aan volgens huidige planning. Zometeen weer happy hour, het moreel opkrikken met een koel drankje en iets lekkers.

— verstuurd via Iridium —