Ria de Arosa

Vanmiddag zijn we aangekomen in Ria de Arosa, na een nachttocht vanuit La Coruna. We liggen nu in het dorpje A Pobra do Carminal. We hebben er 27 uur over gedaan en 122 mijl afgelegd. Helaas was het merendeel motorzeilen omdat de wind tegenstond en daarna te zwak was.

Het is voor ons doen hier erg warm, we hebben onszelf met de waterslang een douche gegeven om even af te koelen. Voor het eerst deze zomer hebben we onze zwembroek en bikini te voorschijn gehaald. Yep, de zomer is eindelijk begonnen 🙂







Joke heeft na ruim een half uur proberen internettoegang gevonden. Via de Bibliotheek van Galicia heeft zichzelf toegevoegd als gebruiker Jansen, en het werkt nog ook! Yippie, nu kunnen we het weerbericht weer ophalen en de site even snel bijwerken. We houden de weerberichten extra in de gaten in verband met hurricane Gordon, de Spaanse meteo stuurt elke dag meerdere berichten via de Navtex. Ook even de gribfiles checken via internet is dan wel erg gerustellend voor ons.







Onderweg hebben we weer dolfijnen gespot, dat blijft toch onze favoriete bezigheid. Gisteravond zagen we grotere exemplaren, maar die waren niet te porren om met de boot mee te zwemmen.
Vanmorgen hadden we een groep van ongeveer 15 stuks, die bij de boeg zwommen. We hebben met z’n allen op het voordek zitten genieten.