Morgen weer verder

Zoals we vooraf hadden besloten hebben we in Spanje een evaluatie gehouden van onszelf en de boot. Na een grondige inspectie is gebleken dat de boot er vlekkeloos doorheen is gekomen. Het boordleven bevalt ons prima, we hebben dus besloten om verder te gaan. Het volgende doel is Lissabon, daar besluiten we of we de grote oversteken gaan maken. Johan heeft inmiddels ook de tekst op de voorpagina aangepast.

Eindelijk lijkt het de goede kant op te gaan met het weer. Het lage drukgebied schuift van ons af en de golven nemen langzaam af. Morgen gaan we weer varen. We gaan naar de ria’s om de hoek, welke precies weten we nog niet, waarschijnlijk naar Ria Muros.

Vandaag nog wat klussen gedaan, reddingsvlot aan de andere kant gehangen. Nog een hele heis, eerst de boot draaien in de box. Daarna vlot in de beugel hangen, toen hing ie te hoog, dus weer eraf en beugel naar beneden verplaatst. We zijn er een hele middag mee zoet.






Ondertussen hebben we ons vermaakt met het maken van pizza’s en een Spaans gerecht. Tim had op internet het recept voor tortilla opgezocht, een soort dikke pannenkoek van eieren en aardappel. Johan had er zijn eigen variant van gemaakt en dat smaakte prima, voor herhaling vatbaar dus.