Foto’s Solent

Gisteren aangekomen op de Solent, een relaxed dagje vanuit Brighton naar Portsmouth. Het merendeel is met de motor aan, want we hebben niet veel wind. Met de stroom mee varen we richting Solent, alleen het laatste stukje de rivier op naar de haven is de stroming tegen. Bas stuurt ingespannen, met Johan naast zich.


In Portsmouth liggen we weer in een haven met dure wifi, even de hoek omlopen en we vinden een Mac met gratis wifi. Op ons gemak kunnen we hier de mail en nieuwste weerberichten ophalen. Het lijkt wel vakantie, lekker relaxed in het zonnetje.
We scoren in een watersportwinkeltje Blake grease, vet voor de afsluiters dat we nergens in Nederland konden vinden. Joke heeft ook een bus melkpoeder gekocht, makkelijk voor als we weinig winkels in de buurt hebben.
’s Middags varen we met de stroom mee naar Yarmouth, helaas is de haven vol en wijken we uit naar Lymington.
Op de smalle rivier is het mega druk, diverse zeilboten, kleine wedstrijdbootjes en een hele grote ferry. Typisch engels, in Nederland komt je zoiets niet tegen.
In de haven hebben we weer goede internet, even alle foto’s uploaden. Zo we zijn weer helemaal bij!