Verjaardagsvisite en voorraden

Marga is vandaag jarig, hieperdepiep hoera!
In plaats van dat wij bij haar op bezoek gaan komt ze ons verrassen met koffie en taart. Wat een luxe!
Henk en Marga zijn erg enthousiast hoe de boot er nu uitziet, met nieuwe kussens en helemaal opgeruimd. Heerlijk even bijkletsen, volgend jaar zullen we dit echt missen (we zullen ze in ieder geval uitnodigen!).
’s Morgens heeft Johan petflessen gevuld met 10 kg rijst en diverse zakken broodmeel. Dat viel niet mee, omdat de meel nogal bleef plakken in de trechter. Tot slot ging er nog een flink wat rijst over de vloer, ach hebben we in ieder geval een vruchtbare reis toch?
Om de flessen te beschermen tegen het rollen hebben we enige tijd geleden buisnet weten te vinden, zo krijgen alle flessen een keurig blauw jasje.


’s Middags 102 blikken weggewerkt in de bank in de achterhut van Bas. Eerst alle wikkels eraf gehaald, blikken gecodeerd en ingevet met WD40 tegen het roesten. Toch weer verbazinkwekkend dat alles erin past en nog een beetje ruimte over voor wat groenteblikjes.