Matrassen project

Een van de laatste grote klussen is om de matrassen in de achterhut in drieen te snijden. Ten eerste kunnen we dan beter bij de luikjes, ten tweede is het mogelijk om zeekooien te maken en als laatste zijn de kussens beter hanteerbaar.
We moeten echt even moed verzamelen om er aan te beginnen, veel ervaring met de naaimachine hebben we niet.
Met een elektrisch broodmes snijdt Johan het schuimrubber in stukken, nu kunnen we niet meer terug. Vervolgens de stof verknippen en dan met naald en draad aan de slag.Johan knipt alle benodigde stof van de oude kussens van de kajuit. Joke gaat achter de naaimachine weer nieuwe kussens maken. Na de eerste naden genaaid te hebben krijg ik er nog lol in ook. Eigenlijk is het een kwestie van logisch nadenken en goed afkijken hoe het in elkaar zat. Na vier dagen knippen en naaien hebben we zes kussen voor de achterhutten, twee aangepaste voor de voorhut en twee opnieuw bekleed.
Best goed gelukt eigenlijk, zelfs Smokey de kat is er blij mee en gaat languit op de nieuwe kussens liggen spinnen. Tevreden klant dus.