Welk visum?

Deze week zijn we bezig met allerlei administratieve voorbereidingen.
Overzicht van waar we zoal mee bezig zijn: verzekering voor de boot, reisverzekering, zorgverzekering, visum voor usa, paspoort voor Bas, afspraak maken met huisarts, tandarts en communicatieplan opstellen.

Donderdag met z’n allen naar Gouda voor een vervolgvaccinatie, gelukkig gaat het beter dan bij de kat die deze week een verkeerde vaccinatie heeft gekregen en over drie weken weer terug mag. Alhoewel wij over drie weken ook weer geprikt worden, maar dan echt voor de laatste keer.

Als Bas zijn paspoort binnen is verdiepen we ons in de visum-regels voor Amerika. We lezen zoveel tegenstrijdige dingen en zelfs de visum-wizard geeft uiteindelijk het verkeerde antwoord. Berichtje naar het consulaat levert als antwoord dat we een B-1/B-2 visum nodig hebben. Reden is dat we met een prive-jacht de USA in willen. Dit kost echter 160 doller per persoon, een telefoontje van 15 euro en een dagje Amsterdam met z’n vieren. Als we bezig zijn met USA-visum goedgekeurde foto’s te maken komt Johan met een andere optie. De ferryboot workaround, dit houdt in dat als je met een commerciele boot het land binnenkomt je dan wel op de “simpele” manier aan een 90-dagen visum komt. Nog even naspeuren hier en daar, en inderdaad dit lijkt een waterdichte oplossing. Nu hoeven we alleen maar een aanvraag te doen via het ESTA-systeem en zijn we slechts 4x 14 dollar kwijt. Voor het verschil kunnen we een hele luxe ferry nemen naar een van de American Virgin Islands.