Naar de Hiswa

Vandaag zijn we met z’n vieren naar de Hiswa geweest, alvast een beetje in de vertrekkerssfeer komen. We gaan ons orienteren op een nieuwe fok, hebben nog wat technische vragen over het opladen van de accu’s en natuurlijk willen we Laura Dekker zien.
We zijn nog maar net binnen als we bijna omver worden gelopen door een beroemde hond, Bas ziet meteen dat het Spot is, de hond van Laura. In 2008 zijn Johan en Tim ze allebei al een keer tegengekomen in Kudelstaart aan de Westeinder. Johan was toen al onder de indruk van haar voorbereiding van de tocht naar de Wadden die ze destijds ging maken. Sinds ze in het nieuws is gekomen volgen we haar op de voet, we hebben veel respect voor haar prestaties.





We zien heel wat mooie, bijzondere en vooral prijzige boten. De jongens wijzen ons op een wel heel erg nederlands model, kompleet met hollandse tegeltjes.





Het interview van Henk de Velde en Laura Dekker trekt veel belangstelling. Na afloop tekenen we in op haar nog te verschijnen boek en heeft ze nog wat schooltips voor Bas. Een leuke spontane meid die weet wat ze wil, we vinden het gaaf om haar ontmoet te hebben.








De jongens gaan aan het eind van de dag een proefduik maken. Ze vinden het helemaal geweldig en denken erover om nog voor vertrek een cursus te gaan doen. Met het schoonmaken van het onderwaterschip tijdens de reis komt het wel goed dus.



















Moe, maar voldaan gaan we weer terug naar huis en onderweg wordt er nog veel nagepraat over Laura en het duiken. We zijn weer wat wijzer en onze koudwatervrees is ook een stukje kleiner geworden. Zoals Henk de Velde en Laura zeiden: laat je droom uitkomen, gewoon gaan!