Ankerlier

In de zomer hebben we onze ankerlier getest en deze beviel prima, alleen zit er een hikje in en de ankerketting past niet helemaal.
Nu zijn er mensen die vinden dat we beter een electrische ankerlier kunnen nemen, maar meestal geven die toch na verloop van tijd storing. Internet afstruinen levert geen goede tweedehands op, of ze zijn te oud, te groot, te weinig trekkracht etc. Bovendien gaan de jongens voorlopig mee, dus aan spierkracht geen gebrek (vindt de kapitein). Conclusie wij willen met de huidige ankerlier blijven varen.

Na het nodige speurwerk op internet blijkt dat wij een 8 mm kettingschijf (volgens britse opgave) hebben en dat er drie amerikaanse, 2 britse en nog onze europese din 766 kettingmaat bestaat. Tja, geen wonder dat ie niet helemaal past.
Johan heeft contact met iemand in schotland die de oude Simpson & Lawrence ankerlieren reviseert, na wat heen en weer mailen besluiten we om hem op te sturen naar schotland. De ankerlier van dit type dateert volgens hem uit 1976, dus al 35 jaar oud. Als ie na revisie nog eens 35 jaar meegaat dan zijn wij al lang uitgezeild denk ik.
Even uitzoeken hoe en wat en welke pakketdienst het goedkoopst is. Tot 20 kg kan ie verstuurd worden via TNT voor een paar tientjes. Na stevig in pakken blijkt ons pakket precies 19,98 kg te zijn, prima uitgekiend dus.