Reddingvlot Experience

Zaterdag gaan we op weg naar Reeuwijk. De ANWB organiseert een reddingvlot experience, dat komt mooi uit. We hebben werkelijk geen idee wat er nu precies in die witte koffer zit die ons reddingvlot bevat. Het vlot is toevallig ook toe aan een keuring. Twee vliegen in een klap dus.

We worden ontvangen met koffie en gebak en ons reddingvlot wordt meteen ontmanteld.





We krijgen leerzame workshops over reddingvlotten, allerlei ideeen van de KNRM en de jongens gaan ook nog een rescue training doen. Voordat ze zich gaan verkleden worden ze geinterviewd, we zijn benieuwd of er iets van terug te vinden is in Waterkampioen.














Na het zwemavontuur van de jongens gaat ons eigen vlot te water. Het is heel grappig en leerzaam om dit te ervaren. Een hoop gesis (overdruk vanwege het opblazen) en wonderwel ligt daar opeens een vlot met allemaal spulletjes erin.








Nu we A hebben gezeg moeten we ook B zeggen, dus hup met z’n allen het vlot in. Da’s best krap met z’n vieren in een 4-persoons vlot. De mannen hebben een systeem bedacht, om en om zitten we tegenover elkaar. We onderzoeken onze nieuwe omgeving en komen al snel tot de conclusie dat het op zee geen gerieflijk onderkomen is. Maar hier op de windstille plas is het goed uit te houden. Er wordt zelfs een diner met wijn geserveerd en als toetje krijgen we ijs!








Na de nodige instructies over het plassen en eventueel opgeven gaan we de film ‘The Perfect Storm’ kijken. Dat geeft weer afleiding van het inmiddels natte vlot (door condensvorming), Johan en ik zijn de zwaarsten en dus de pineut (lees natte voeten en billen). Na de film vinden wij het welletjes we hebben het in totaal 6 uur volgehouden. Met een houten kont, stijve nek en natte broek stappen we voldaan uit ons vlot.

Een gave en zeer leerzame ervaring. ANWB en de andere organisatoren hebben geweldig hun best gedaan. Klik hier voor een verslagje van de ANWB