Inspectie

Vandaag komt Olav Cox op bezoek, zeiljacht-expert en wereldomzeiler. We hebben jaren geleden een keer een lezing van hem meegemaakt en zijn prachtig en down to earth geschreven boek ‘Ritme van de Oceaan’ is Johan net deze week aan het lezen.
De Beluga heeft hij gekeurd toen ze verkocht ging worden, alweer vier jaar geleden.
We willen dat hij de boot nog een keer grondig bekijkt, door het intensief werken aan de boot hebben we vast wel ergens een blinde vlekken voor gekregen. We zijn erg benieuwd wat hij er nu van vindt.
Nou de inspectie doet hij inderdaad heel grondig. Gewapend met een lamp en een spiegeltje bekijkt hij de hele boot van voor naar achter en van boven tot onder.








Alles wat hij ziet en niet helemaal jofel is wordt van commentaar voorzien, meestal meteen met een oplossing erbij. Ik ben vandaag de notulist en krijg bijna kramp in mijn vingers. Johan luistert aandachtig en neemt alles in zich op.
Ook buiten wordt alles bekeken. Als Olav stevig aan de nieuwe stuurpaal rukt, denk ik “ho nou beetje rustig ja, zo hard durf ik er niet aan te hangen”. Gelukkig horen we een goedkeurend: “Lekker stevig”.
Nou een hele geruststelling dus.





Niks ontsnapt aan zijn kritische blik, we zijn blij met zoveel betrokkenheid en openheid.
Aan het eind van de dag zijn we helemaal moe, hebben we acht bladzijden met punten (tjonge wat een lange lijst) en zijn we ook trots met het compliment dat we Beluga er weer bovenop hebben gekregen.