Sjötorp

Er resteren nog een serie sluizen voor Sjötorp. We besluiten om te mikken op de gastenhaven vóór de laatste sluis van het Vänern Meer. Bij het vertrek uit Lyrestad vertrekken we tegelijk met een motorboot. De schipper helpt ons met losmaken en laat ons voorgaan. We draaien rond en varen om 9 uur naar de spoorbrug. Die gaat 10 minuten later open, omdat er nog een treintje komt.



We passeren een aantal bruggen en komen bij de laatste serie sluizen van het Göta Kanal. We passeren drie dubbele sluizen (twee direct achter elkaar) en een enkele. We liggen steeds met de motorboot in de sluis. Het gaat allemaal heel soepel. Soms moeten we een paar minuten wachten, omdat uit de sluis een stukje verderop nog tegenliggers moeten komen.









We meren af in de gastenhaven. Het is nog mooi weer, dus bekijken we de omgeving, doen een boodschapje en niet te vergeten genieten we van een wafel met ijs, slagroom en vruchten als lunch. Joke vindt natuurlijk nog wat leuks in het handwerk winkeltje!
Nadat we nog een poos in de kuip van de zon hebben genoten, komt de verwachte regen er aan. Het begint een standaard patroon te worden. ’s Morgens is het vaak nog droog, in de middag komt er regen. We houden daar rekening mee, dus ook vandaag hebben we de uren met mooi weer uitgebuit.









Voor ons ligt het enorme Vänern Meer. De slechte zomer zal vooralsnog aanhouden, dus gaan we maar eens plannen hoe we daar overheen kunnen komen.