Odden

Donderdag gaan we vroeg uit de veren. De wind en de golven zijn een stuk minder geworden. Onze buitenbuurman is ziek, maar moet toch even uit zijn bedje om ons er tussenuit te laten. De motorboot gaat gelijk met ons weg, zodat ze een plekje aan de steiger kunnen innemen. Onze volgende bestemming is Odden. Een haventje dat ongeveer 30 mijl naar het westen ligt.



De wind is bijna weg, maar eenmaal op zee resteert er nog een flinke deining. We zetten de stuurautomaat erop en laten Beluga lekker rollebollen over de golven. Om de beurt houden we wacht, maar er gebeurt verder niet veel. Vroeg in de middag lopen we de haven van Odden binnen. Er is voldoende plek aan de lange kade.

We vinden het een leuke haven. Er zijn actieve vissersbootjes, een authentieke scheepswerf waar houten schepen worden gerestaureerd. We zien hoe ze een huidgang aanbrengen op een van de boten op de helling.









Het is 1 augustus, en onze 35’ste trouwdag. Dus hebben we wat te vieren. Er is een ijstentje dat grote ijsjes in zelfgebakken wafels verkoopt. Dat lijkt ons wel wat. Smullen dus!



In de loop van de dag komen er nog heel wat boten binnen, maar het blijft in verhouding tot Gilleleje vrij rustig. We genieten van een rustige avond en vooral ook van een stil liggende boot die niet aan de lijnen ligt te rukken!