Varberg

De volgende dag richten we ons op de bestemming Varberg. We moeten eerst Sandö uit. Dat is nog even spannend. Het waterpeil is wat gezakt. Johan vaart heel voorzichtig uit. De dieptemeter laat steeds minder zien. Het loopt terug tot nul, dus met slechts een centimeter onder de kiel lukt het om weg te komen.
Er staat een goede zeilwind uit het westen. Dat is een prima richting, dus kunnen we halve wind lekker zeilen.






We komen al aan het begin van de middag aan. Varberg is een wat grotere havenstad, waar ook grote zeevaart aanmeert. Achterin is een ruime havenkom waar bezoekende jachten mogen liggen. Voor het eerst is het druk. We gaan langszij een ander jacht dat we al eens eerder hebben gezien in het kanaal.
Als we het stadje en de omgeving van de haven gaan bekijken valt het ook op hoeveel vakantiegangers hier zijn.









Een wandeling door de oude vesting laat zien hoe het in vroeger tijden nogal eens hommeles was met aanvallers uit Denemarken.









Het is mooi weer, dus maken we van de gelegenheid gebruik om op een terrasje te genieten van een fish & chips. De vis is weer heel vers in zo’n vissershaven! Er klinkt muziek waarop men aan het gymmen is. Op een podium naast de boot wordt ’s avonds gedanst. Het is een gezellige boel hier. Men neemt het ervan, omdat er voor volgende dag weer veel regen en wind is voorspeld.



We blijven dus een dag liggen. De regen valt af en toe wel mee, we wandelen nog wat door de stad. Joke maakt ook van de gelegenheid gebruik om tussen de buien door de was te doen in de wasmachines die bij de havenprijs zijn inbegrepen.