logo logo
 
   
   
 
   
   

Even voorstellen

Hallo, ik ben Johan en dateer uit 1955.

Als kind veslond ik al de boeken van zeezeilers. Dit heeft zich vertaald in een (niet afgemaakte) scheepsbouwstudie en mijn grootste hobby: (zee-)zeilen. Ik vind het heerlijk om in het tempo van een zeiler te reizen, andere landen te bezoeken en gewoon op zee te zijn.

Mijn eerste boot was een Yngling, waarmee ik mezelf zeilen heb geleerd op de rivier de Amer, in de Biesbosch en op het Hollands Diep. Na enkele jaren wilde ik het vaargebied uitbreiden naar de Zeeuwse Stromen, het IJsselmeer en de zee. Daarom heb ik, heel low budget, gekozen voor een stalen knikspant van 8 meter. Hiermee heb ik 18 jaar gevaren en ook heel veel aan gewerkt. De eerste oversteek naar Engeland, nog voor het GPS-tijdperk, was ook met deze boot.

Als je alle eisen die ik aan een zeiljacht stel combineert, dan is een Contessa 32 een van de jachten die hieraan voldoet. In 2000 konden we Lahaina op de kop tikken in Marseille. We hebben met deze boot zo'n 5000 mijl zeezeilervaring opgedaan o.a. op reizen naar de Kanaaeilanden, Londen, Oslo. Nu staan we op het punt een nieuw hoofdstuk aan ons zeil leven toe te voegen. Met de Beluga de wijde wereld in!

terug

 
   

Design: Sail-Beluga.nl - Copyright: Sail-Beluga.nl -