Falkenberg

Er staat zaterdag een goede zeilwind. Rond de 12 knopen en ook nog eens uit een gunstige richting. Door de harde wind van de vorige dag staat er nog wel een forse zeegang. We moeten weer eens ouderwets inslingeren als de boot af en toe flinke schuivers maakt. We besluiten om bij toerbeurt op de hand te sturen, omdat het lastig is om koers te houden.



We komen rond het middaguur aan. Er is een rivier die hier uitmondt. De uitgaande stroming zorgt voor een ruw golfpatroon voor de haven. Iets om rekening mee te houden. Een lokale zeiler vangt ons op als we achterin, vlak voor een brug afmeren aan de gastensteiger. Hier is het in tegenstelling tot Varberg weer heel rustig in de haven.

We wandelen de stad in en worden meteen toeschouwer van een hardloopwedstrijd. Een grote groep hardlopers komt aan over de brug, dus wachten we die natuurlijk af en glimlachen de lopers bemoedigend toe. Als we na verloop van tijd weer aan boord zijn genieten we van het mooie weer met een drankje in de kuip.






De volgende dag staat er een harde noordwesten wind. Te veel om uit te varen, dus wachten we rustig af. We zijn niet de enige. Er vaart niemand uit en er komt ook niemand aan. Tijd om nog wat rond te wandelen, een boodschap te doen en wat kleine klusjes aan boord te doen. En natuurlijk om naar de Grand Prix van Spa te kijken! Eerst maar eens wachten of de noordwester afneemt. Misschien kunnen we morgen weer verder.