Göteborg citytour

Er is een goede tramverbinding naar de stad. We mikken op Haga, het oudste deel van de stad, dat bekend staat om de fika (gebakjes!). Met behulp van een goede app kan je precies zien hoe je naar de haltes moet lopen en volgen waar de tram rijdt. We vinden zonder moeite de halte waar we uit moeten stappen. Na een leuke wandeling ontdekken we Skansen Kronan, een van de oude gebouwen die de ingang van de rivier bewaakten tegen invallen van de Denen. Het ligt op een heuvel, zodat we een mooi uitzicht over Göteborg hebben.















Weer beneden moeten we natuurlijk een fika op de kop tikken. Op een terrasje nuttigen we de lekkernij met een frisdrankje erbij. Daarna brengen we nog een bezoek aan de botanische tuin, als het ook hier te warm voor ons is gaan we met de tram weer naar de boot. Daar is het door het water een stukje koeler dan in de stad.












Het is al een paar dagen zonnig en warm, de tweede keer deze reis dat het een aantal dagen droog blijft. We kijken later op de dag naar de Hongaarse Grand Prix en genieten tot laat in de avond van het mooie weer. Morgen is dat weer voorbij en wordt er weer langdurig regen verwacht. Dan gaan we maar eens verder kijken naar de route over het Kattegat.