Forsvik

We besluiten woensdag meteen door te varen, nadat we wat boodschappen hebben gedaan. We bouwen de boot weer om naar kanaalboot en varen uit. Er ligt een niet zo groot meer voor ons met aan het einde Forsvik. Daar bereik je het hoogste punt van het Göta Kanal op 91,8 meter boven zeeniveau. Daarvoor moeten we nog één sluis die omhoog gaat. Maar die laten we voor morgen.
Het is een kort tochtje maar een hemelsbreed verschil met het luidruchtige Karlsborg. Je ligt hier in de natuur in het kleine haventje voor passanten.



Voor ons ligt de sluis, dus lopen we er even heen om poolshoogte te nemen. Als ons oog valt op een tentje die fika serveert kunnen we het niet laten en nemen we thee met een gebakje.















De verwachte regen gaat grotendeels boven en onder ons langs. In het winkeltje koopt Johan een nieuwe pet. De laatste was uit Duinkerken en die begint al vuil te worden. Je moet een smoes hebben voor een nieuwe toch?

We laten het even van de weersverwachting afhangen of we morgen alweer verder gaan. Anders valt er nog wel wat te wandelen in de mooie omgeving.