Genieten in Borensberg

Het is hier leuk en we hebben geen haast, dus besluiten we dat we nog een poosje blijven liggen. In de kosten die je vooraf hebt betaald voor het Göta Kanal zitten de overnachtingen in alle haventjes inbegrepen. Ze zijn hier ruimhartig, per haven mag je vijf nachten zonder verdere kosten liggen. We willen zondag wellicht verder, alhoewel een regenzone in de loop van de ochtend roet in het eten kan gooien. We zien wel.



Er zijn in de omgeving diverse leuke koffietentjes, dus kiezen we donderdag voor de eerste, niet ver van de boot. Fika noemen ze dat hier. Koffie met een lekker Zweeds gebakje erbij en gezellig kletsen.






Het is ook weer tijd voor het huishouden. Een bezoek aan de supermarkt en de was staan op het programma. Het is heel zonnig en warm weer, dus de was die we her en der aan de boot hebben hangen is in no time droog. Johan repareert een bril van Joke en trekt vervolgens de stoute schoenen aan en hangt de bordjes “Te koop” op de boot. Tot onze verbazing zijn er meteen twee reacties: een Noor en een Zweeds echtpaar tonen interesse. Wie weet waar het toe leidt. ’s Middags halen we een nog een ijsje bij de Italiaanse ijstent in Borensberg. Deze staan erom bekend dat ze heel goed ijs hebben en dat klopt!









De avond blijft nog lang mooi. Er staan her en der picnictafels waarop we besluiten een barbecue te houden. Met een worstje, gebakken uitjes, stokbroodjes met kruidenboter, mais en salade maken we er een lekker etentje van voor onszelf. Een flesje wijn erbij maakt het af. Al met al een welbestede dag.






Vrijdag wandelen we naar een andere koffietent. Ook hier smullen we weer van de fika.






Zaterdag staat er een langere wandeling op het programma naar Brunneby Musteri. Het staat in de wijde omgeving bekend om de appelcider die ze produceren. Ze maken nog veel meer lekkere produkten, zoals allerlei smaken jam. We scharrelen rond in de winkel en nemen een paar dingetjes mee.












Zondag blijkt dat de regenzone het inderdaad niet aantrekkelijk maakt om verder te varen. We hebben nog één laatste fika tegoed, dit maal direct naast de boot. Die is 15 meter lopen door de regen, dat durven we wel aan. Verder doen we het rustig aan en kijken naar de Oostenrijkse F1 race. Maandag willen we verder naar Motala.