Gamle Linköping

Joke heeft weer wat moois op internet gespot. Gamle Linköping (men spreekt dat uit als “Liensjeuping”) Dat is een stadswijk van Linköping die nog volledig in de oude stijl is. Het is feitelijk een openlucht museum, maar er wonen wel gewoon mensen. Er zijn vele interessante mini museums, zoals het postkantoor, de bank, de school en de apotheek. Ze zijn ingericht zoals het vroeger was.






Om er te komen moeten we een stuk met de bus. Overstappen op een andere en dan kom je waar je wezen wil. Dat had nog wel wat voeten in aarde. We misten de eerste bus. De volgende bus ging vanaf een andere halte. De overstap halte in Linköping was buiten gebruik. Het kostte ons heel wat moeite om het dreigende “cancelled” in de app te snappen. Het was niet de hele route, maar alleen die halte. We hoefden maar iets meer dan 150 meter te lopen naar de volgende bushalte voor de overstap. Dat werden iets meer meters, omdat we behoorlijk verkeerd liepen. Dan moesten we ook nog snappen dat “Lage A” niet de naam van onze halte is, maar de kant van de weg aanduidt waar de halte is. Dus “Lage B” is de overkant. Maar uiteindelijk kwamen we toch uit bij Gamle Linköping en snappen we de busapp!

We beginnen met een welverdiende koffie en wat lekkers erbij. Er zijn natuurlijk ook veel winkeltjes die allerlei spulletjes verkopen. Wij kunnen het niet laten en vullen de rugzak met leuke dingen.












Na een paar uur te hebben rondgestruind nemen we de bus naar het tegenwoordige centrum van Linköping. Dat ziet er eigenlijk ook heel leuk uit. We halen nog een lekker broodje voor het diner aan boord. Uiteindelijk nemen we de bus terug, die rechtstreeks tot vlak bij de haven komt.






Alweer moe maar voldaan. Zo eindigt nu elke dag met deze conclusie, dankzij het actieve leven hier met boot, kanaal en leuke dagjes vol onverwachte gebeurtenissen. Leuk!