Werkweek op het droge

We hebben een appartementje gehuurd om eind april 2024 een week aan de boot te kunnen werken. De datum staat vast dus we laden de auto vol met werkspullen en rijden naar Burg auf Fehmarn. De boot staat hier op de kant en heeft de winter goed overleefd. Natuurlijk is zijn dek en opbouw helemaal groen uitgeslagen, dus de eerste dag besteden we aan schoonmaken. De volgende dag besteed Joke aan het in de was zetten van de opbouw terwijl Johan de hak (het stalen frame rond de schroef en het roer) aanpakt en de schroef schoonmaakt.



Dan is het de beurt aan het onderwaterschip, daar moeten weer twee lagen antifouling op. We hebben geluk: er staat weliswaar een snoeiharde koude oostenwind, maar het is zonnig en droog. Met enige tegenzin hijsen we ons in de werkkleding en gaan aan de slag. Het werk vlot goed, dus blijft er ook tijd over om de lijsten door te nemen en alvast boodschappen te doen voor de zomer. We hebben nu de auto, dus is het zinvol om alle houdbare spullen alvast in te slaan.









De schroef wordt nog van een laagje speciaal daarvoor bestemde aangroeiwerende verf voorzien en de romp in de was gezet. De achterzijde van de boot hangt boven wat struikgewas. Antifouling aanbrengen ging nog wel, maar met een ladder dat deel van de romp in de was zetten gaat niet. We vragen of ze de boot een stukje vooruit willen zetten.



De volgende dag wordt er geklopt en gaan ze met de tractor en de kar in de weer om de boot te verplaatsen. Dat vinden we prettig van de firma Weilandt waar de boot in stalling staat. Ze zijn heel flexibel en brengen voor dit soort dingen niets extra’s in rekening.






We maken een afspraak voor vrijdag 17 mei en boeken alvast wat hotelovernachtingen en treintickets. Dan gaat de boot te water!